ONZE ADVOCATEN

Machteld Merlier


Mr. Merlier beëindigde in 2013 met succes haar rechtenopleiding aan de Universiteit Antwerpen. 


Vervolgens startte ze haar stage aan de Balie van Antwerpen als stagiair-advocaat bij een all-round kantoor in het noorden van Antwerpen. 


Aangezien mr. Merlier zich verder wou specialiseren in het ondernemingsrecht, volgde zij in het jaar 2015-2016 de Master na Master in het Ondernemingsrecht aan de Universiteit Antwerpen. Deze opleiding werd met onderscheiding beëindigd.


Vanaf oktober 2016 besloot zij om haar eigen advocatenkantoor uit te bouwen, eerst vanuit Ekeren en daarna vanuit Schilde. 


Ondertussen volgde zij in 2018 de postuniversitaire opleiding curator- vereffenaar aan de KU Leuven. 


In 2018-2019 heeft zij verder de opleiding bemiddeling in handels- en burgerlijke zaken gevolgd. Zij heeft deze met succes afgerond en zij zal u dan ook kunnen bijstaan als bemiddelaar.


Zij heeft daarbij ervaring in het leveren van juridische bijstand aan bedrijven in het kader van diverse legal-interim projecten. Ook daarvoor kan u bij haar terecht. 


Mr. Merlier haar voorkeur gaat uit naar dossiers in het algemeen burgerlijk recht, het ondernemingsrecht en het familierecht. 


 

Maxime Terneu

 

Mr. Terneu studeerde in 2014 af aan de Universiteit van Antwerpen als Master in het Ondernemingsrecht.

 

Tijdens haar studies en nog meer doorheen haar stage bij mr. Paul Anckaerts -advocaat/curator/schuldbemiddelaar - ontwikkelde mr. Terneu een bijzondere interesse in het insolventierecht. Reden waarom zij in 2018 de postuniversitaire opleiding curator-vereffenaar volgde aan de KU Leuven en sedertdien assistentie verleent aan curatoren.

 

Sedert april 2018 verleende mr. Terneu ook medewerking aan mr. Wim Smet en mr. Lieselot Seghers, voor wie zij voornamelijk dossiers behandelde in het ondernemings-, contracten-, verkeers- en aansprakelijkheidsrecht. Intussen specialiseerde zij zich in de regelgeving omtrent privacywetgeving teneinde ondernemers te begeleiden bij de procedures om zich in regel te stellen met de opgelegde verplichtingen.

 

Gezien de visie en waarden van Audax Advocaten nauw aansluiten bij deze van mr. Terneu, vervoegde zij in oktober 2020 het kantoor om u bij te staan bij onder meer procedures voor de Politierechtbank, discussies omtrent aansprakelijkheid en schade, zaken waarmee u als ondernemer wordt geconfronteerd, het in regel brengen van uw privacyverplichtingen en huurgeschillen.